Для смаженої або приготовленої на грилі риби чудовим гарніром буде легкий та смачний грецький салат. Його основні компоненти – огірок, помідор, лук, маслини та сир фета зазвичай заправляють оливковою олією з додаванням бальзамічного оцту, солі, свіжомеленого перцю та трав. Але якщо відступити від правил та додати кілька інгредієнтів, то зможемо отримати насправді цікавий варіант заправки вже звичного салату. Як приготувати грецький салат?
Інгредієнти заправки для грецького салату:
- 50 мл оливкової олії
- 15 мл бальзамічного оцту
- 1 чайна ложка дижонської гірчиці
- 2-3 зубка часнику
- сік половини невеликого лимона
- щіпка сушеного або кілька гілочок свіжого подрібненого орегано
- щіпка сушеного або кілька гілочок свіжого подрібненого базиліка
- щіпка сушеної цибулі
- щіпка гострого червоного перцю
- кілька в’ялених помідорів
- сіль
- чорний свіжомелений перець
Спосіб приготування заправки для грецького салату:
- Змішуємо оливкову олію, бальзамічний оцет та гірчицю у зручному посуді.
- Часник подрібнюємо за допомогою преса або дрібно нарізаємо, додаємо до соусу.
- В’ялені помідори нарізаємо смужками і додаємо в соус для грецького салату.
- Туди ж додаємо решту інгредієнтів: орегано, базилік, цибулю, червоний і чорний перець, сіль.
- Все перемішуємо до отримання однорідної маси.
Заправка для грецького салату готова! Можемо додавати та насолоджуватися новим смаком.