Сьомга — це така риба, яку просто неможливо зіпсувати. Крім того, що вона легко готується, сьомга ще й смачна в будь-якому вигляді — запечена, копчена, солона та маринована. Смажити рибу не рекомендується, тому що під час цього процесу вона втрачає майже всі корисні та смакові якості. Крім легкості приготування, сьомга ще й дуже корисна рідкісними жирами та мікроелементами. Які жири, що містяться в рибі, продовжують молодість і як швидко приготувати сьомгу на грилі чи духовці з овочами?
Чим корисна сьомга
Стимулюючі обмін речовин і знижуючи холестерин у крові, жирні кислоти омега-3 та омега-6, що містить сьомга, дають бадьорість всьому організму та допомагають відновленню розумової працездатності. Крім кислот, сьомга містить 22 мінеральні речовини, які роблять рибу надзвичайно корисною.
Читайте також: Слабосолона сьомга. Рецепт та спосіб приготування в домашніх умовах
Невеликий секрет: Щоб отримати соковиту і по-справжньому смачну страву, не рекомендується запікати рибу на грилі більше 12-15 хвилин. Так вона не пересушиться та збереже всі корисні властивості.
Рецепт сьомги на грилі
Перед приготуванням не видаляйте шкіру із сьомги. А якщо Ви купили вже порційні стейки – чистити їх не потрібно. Ви можете пошкодити шкірку і тоді готове блюдо буде виглядати неакуратно або деформується в процесі приготування.
Енергетична цінність страви (за 100 г):
- Калорійність: 230 калорій
- Жири: 14,1 грам
- Білки: 21,8 грам
- Вуглеводи: 1,3 грам
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Інгредієнти для сьомги на грилі з овочами:
- два стейки сьомги
- будь-які овочі, придатні для смаження:
- баклажан,
- солодкий перець,
- кабачок,
- цибуля,
- помідори
Склад маринаду для сьомги:
- оливкова олія 100 мл
- половина лимона
- 1 зубчик часнику
- суміш прованських трав
- свіжомелений чорний перець
- сіль
Спосіб приготування сьомги на грилі з овочами:
- Сьомгу промиваємо під проточною водою і добре висушуємо за допомогою паперового рушника.
- Готуємо маринад для сьомги: змішуємо оливкову олію з соком половини лимона, видавлюємо зубчик часнику і додаємо трохи прованських трав до суміші, що вийшла. Все добре перемішуємо і опускаємо в маринад стейки, попередньо поперчивши і посоливши їх.
- Добре розігріваємо гриль і через 20 хвилин викладаємо на попередньо змащену олією решітку стейки сьомги.
- Готуємо по 6-7 хвилин з кожного боку та викладаємо у підготовлену ємність або відразу на тарілки.
Поки готується сьомга, на грилі запікаємо улюблені овочі. Це може бути солодкий перець, баклажани, кабачки, томати, цибуля. Все це ідеальний гарнір для риби. За бажанням Ви можете зробити із запечених овочів салат. До семги на грилі подайте улюблений соус.