Рецепт слабосоленої сьомги – простий і доступний. Найголовніше в сьомзі домашнього приготування – найсвіжіше рибне філе. Вся решта підготовки займає лічені хвилини, а необхідні для цього продукти обов’язково знайдуться в кожному будинку. Які тонкощі приготування необхідно знати?
Невеликий нюанс: для засолювання сьомги краще використовувати морську сіль великого помелу. Це дозволить рибі просолитись рівномірно.
Енергетична цінність слабосоленої сьомги:
- Калорійність: 146 калорій на 100 грам
- Жири: 6,2 грам
- Білки: 20,4 грам
- Вуглеводи: 4,1 грам
Інгредієнти для маринаду слабосоленої сьомги:
- 1 кг філе свіжої сьомги зі шкірою
- 2 столові ложки великої морської солі
- 1 столова ложка цукру (білого чи коричневого)
- чорний мелений перець
- жменя рожевого або червоного перцю горошком
- невеликий пучок кропу
Читайте також: Спеції для риби + рецепт оригінальної приправи
Рецепт приготування слабосоленої сьомги:
- Філе сьомги миємо і просушуємо паперовим рушником.
- За допомогою пінцету чи руками акуратно, щоб не пошкодити філе, видаляємо кістки.
- Змішуємо сіль із цукром та чорним перцем.
- Половину отриманої суміші висипаємо у форму, в якій буде солитися сьомга.
- Укладаємо філе сьомги шкірою вниз.
- Зверху розподіляємо половину суміші солі, цукру і чорного перцю, що залишилася.
- Посипаємо рибу перцем горошком та порізаним кропом.
- Форму щільно закриваємо та залишаємо в холодильнику на 12 годин. Можна використовувати гніт.
- Через 12 годин за допомогою ножа та паперового рушника акуратно видаляємо зайву сіль, перець та кріп.
- Зливаємо рідину, яка утворилася від засолення сьомги.
- Слабосолона сьомга в домашніх умовах готова!
- Нарізаємо тонкими скибочками та подаємо до столу з соусом до риби.
Читайте також: Рецепт карпачо із лосося
Якщо використовується риба більшого розміру, то час засолювання рекомендується збільшити до 24 годин. Така риба може зберігатися в холодильнику до тижня.