Салат з креветками та руколою — дуже легка, дуже проста і дуже яскрава страва.
Особливу пікантність йому надають ананас, часник та кінза. Як приготувати салат з креветками?
Інгредієнти салату з креветками і руколою:
- 12-15 великих свіжих креветок (або дві жмені очищених невеликих)
- помідори чері
- 1 огірок
- чверть свіжого ананасу
- 1 авокадо
- 2 зубчики часнику
- пучок руколи
- кілька гілочок кінзи
- лимонний сік
- оливкова олія
- свіжомелений перець
- сіль
Читайте также: Салат с лососем, шпинатом и авокадо
Рецепт приготування салату з креветками та руколою:
- Креветки очищуємо від панцира і кілька хвилин, доки не стануть рожевими, обсмажуємо на сковороді з оливковою олією.
- Ананас нарізаємо невеликим кубиком.
- Авокадо очищуємо, видаляємо кісточку, нарізаємо кубиком і збризкуємо лимонним соком, щоб не потемніло.
- Огірок нарізаємо кубиком.
- Помідори розрізаємо навпіл.
- Кинзу та часник подрібнюємо.
- Рукколу викладаємо в салатник або на блюдо, додаємо помідор, огірок, авокадо та ананас.
- Зверху викладаємо креветки та подрібнену кінзу з часником.
- Додаємо лимонний сік, оливкову олію, сіль та свіжомелений перець.
- Салат з креветками і руколою готовий!
Читайте также: Рецепт салата Нисуаз