Швидкий і простий спосіб приготувати річкову форель — це запекти її на грилі або просто в духовці. Риба виходить дуже ніжною та соковитою. Як приготувати? Читайте далі.
Як приготувати річкову форель?
Головне — стежити за часом, щоб не перетримати і не пересушити форель в духовці або на грилі. Кілька гілочок улюбленої зелені, лимон, імбир, ароматне оливкове масло і свіжомелений перець — ваша вечеря готова. Подавайте з улюбленими овочами чи просто поливайте соком лимона та насолоджуйтесь смаком.
Форель річкова в духовці – інгредієнти:
- форель річкова
- 2 цибулини
- половина лимона
- шматочок свіжого імбиру
- свіжий розмарин або суміш трав для риби
- сіль
- свіжомелений перець
- оливкова олія
Читайте також: Скумбрія в духовці рецепт — простий рецепт
Як приготувати форель в духовці:
- Річну форель очищуємо від луски за допомогою ножа чи рибочистки. Видаляємо нутрощі та зябра. Добре промиваємо та висушуємо за допомогою паперового рушника. Робимо кілька поздовжніх надрізів з обох боків.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Форму для запікання збризкуємо оливковою олією.
- Робимо овочеву подушку — на дно форми викладаємо нарізану півкільцями цибулю.
- Форель річкову солимо та перчимо.
- Усередину укладаємо дрібно нарізаний імбир, часточки лимону, трави.
- Викладаємо рибу у форму на цибульні півкільця, збризкуємо оливковою олією та запікаємо 30 хвилин. За бажанням останні 5-7 хвилин можна запікати під грилем.
- Дістаємо форель із духовки, подаємо з лимоном або лаймом та овочами. За бажанням використовуємо улюблений соус для риби.
- Форель запечена в духовці готова!