Дорада цінується любителями риби за ніжне та ароматне м’ясо, а також за практично повну відсутність кісточок. Для багатьох це є вирішальним аргументом при виборі сорту риби для приготування вдома або замовлення в ресторані. Для шанувальників здорового харчування ця риба ідеальна — у 100 г філе міститься всього 1,8 г жиру. Як готують дорадо?
Як приготувати дорадо
Готують дорадо різними способами. Цікавий факт, що її можна вживати навіть сирою, у вигляді сашимі. Звичайно, риба в такому разі має бути ідеально свіжою. Найчастіше дорадо запікають у духовці або готують на грилі. До неї підходять будь-які гарніри та майже всі соуси.
Читайте також: Рецепт: річкова форель запечена в духовці
Необхідно пам’ятати, що ця риба не потребує тривалої теплової обробки. Щоб не зіпсувати дорадо і не пересушити, запікати її в духовці слід хвилин 10-15, а якщо готувати на грилі, то достатньо декількох хвилин для кожної сторони.
Щоб риба не деформувалася під час приготування, рекомендується робити поздовжні надрізи на шкірці.
Інгредієнти для дорадо в духовці по-прованськи:
- дорада
- лимон
- суміш прованських трав
- часник
- свіжий розмарин
- морська сіль
- свіжомелений чорний перець
- оливкова олія
Читайте також: Рецепт запеченої скумбрії в духовці
Спосіб приготування та рецепт дорадо по-прованськи:
- Очищуємо дорадо від луски, видаляємо нутрощі та зябра, промиваємо та просушуємо.
- Із боків риби, від хребта до черевця, робимо неглибокі поздовжні надрізи.
- У середину дорадо кладемо свіжий розмарин і кілька частинок лимона.
- Солимо, перчимо і посипаємо сумішшю прованських трав. Поливаємо дорадо оливковою олією.
- Запікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин під грилем.
- Дорада у духовці готова! Подаємо рибу з овочами.
Фото: shutterstock