Існує багато способів варіння раків. Найпростіший і найпопулярніший — це варити у воді з додаванням спецій або овочів. Але щоб отримати несподіваний смак, краще поекспериментувати та приготувати раки по-новому, у пиві. Рецепт простий, а результат – незвичайний та дуже смачний. Як підготувати раки та правильно їх зварити у пиві?
Насамперед, раки потрібно добре промити. Для цього заливаємо їх холодною водою у зручній ємності на півгодини, після цього воду зливаємо та заливаємо ще на пів години.
Як варіант — можна замість води використовувати холодне молоко, раки настояться протягом півгодини і будуть соковитішими і м’якшими.
Інгредієнти для варіння раків у пиві:
- раки
- вода та пиво в рівних обсягах
- сіль із розрахунку 1 столова ложка на літр води
- сушений кріп
- насіння кропу
- свіжий кріп
- перець горошком 15-20 штук
- лавровий лист
- 1 морква
- 1 цибуля
- 1 лимон
Спосіб приготування раків у пиві:
- Кип’ятимо воду і викладаємо в каструлю очищені і нарізані крупно моркву, цибулю і лимон, сушений і свіжий кріп, насіння кропу, перець, лавровий лист і сіль.
- Після закипання додаємо пиво та знову доводимо до кипіння.
- Опускаємо попередньо промиті раки, тримаючи за спинку.
- Перемішуємо та варимо 10-15 хвилин після закипання.
- Залишаємо раків настоятися під кришкою близько півгодини.
- Подаємо зі свіжою зеленню та часточками лимона.