Глінтвейн — осінньо-зимовий напій, який чудово зігріває та нагадує нам про наближення новорічних свят. Готується швидко і дуже просто, смак можна варіювати самостійно, виходячи зі своїх уподобань. Червоне чи біле вино за основу? Використовувати апельсин та яблука чи приготувати глінтвейн лише з традиційними спеціями? Додати мед для насолоди або насолоджуватися виключно смаком гарячого вина з пікантними нотками доданих до нього інгредієнтів? Експериментуйте зі смаком!
(більше…)Цацикі (дзадзикі) – грецький соус на основі йогурту
Коли мова заходить про грецьку кухню, то одним із перших згадується рецепт традиційного легкого соусу цацики з приємним йогуртовим смаком і ніжним огірково-м’ятним післясмаком. Як приготувати його самостійно, не купуючи квиток для подорожі до Греції? (більше…)
Бальзамічний оцет: рецепт приготування в домашніх умовах
Якщо Ви хочете, щоб звична та знайома страва заграла новими фарбами та смаком – додайте в салат, маринад для м’яса чи риби, навіть десерт трохи благородної приправи з Італії – бальзамічного оцту. Чому оцет отримав таку назву? Який процес приготування та в яких стравах він просто незамінний?
(більше…)
Гаспачо: класичний рецепт томатного супу з варіаціями
Хоча суп гаспачо традиційно прийнято вважати літнім блюдом, восени, в сезон овочів, він не менш актуальний. Коли дозрівають ароматні м’ясисті помідори та достаток солодкого червоного перцю, обов’язково приготуйте цей простий і дуже смачний овочевий суп. Які варіанти приготування гаспачо існують і які інгредієнти додадуть особливу пікантність супу?
(більше…)
Креветки з часником на шпажках. Швидка закуска на мангалі або сковороді-гриль
Креветки на шпажках хороші тим, що готуються вони за лічені хвилини, страва виглядає привабливою і дуже пікантною на смак, завдяки маринаду з додаванням часнику. Як приготувати маринад та правильно підготувати шпажки перед використанням?
(більше…)Рецепт окрошки: готуємо 3 найсмачніші
Окрошку люблять усі. Вона асоціюється з весною, влітку, першими сезонними овочами, свіжою зеленню та охолодною прохолодою в спекотні дні. Тому не дивно, що рецептів окрошки придумано кілька десятків. Кожен вибирає на свій смак. Основна відмінність — у заправці. Освіжаючий квас, холодний кефір зі сметаною чи інші кисломолочні продукти, мінеральна вода чи м’ясний бульйон. Варіантів для експериментів є маса. Який рецепт окрошки виберете ви?
Коктейль Негроні: Рецепт із серця Флоренції від графа та бармена
Італійський граф Камілло Негроні знався на коктейлях. Класичний смак «Американо» — коктейлю на вермуті, кампарі та содовій, він вирішив підкоригувати на свій лад. Попросивши бармена замінити деякі інгредієнти. Які ж?
(більше…)Коктейль Hugo (Хуго) – освіжаючий фаворит літа! + Рецепт сиропу з бузини
З’явившись зовсім недавно, Hugo вже встиг стати культовим. Спекотні літні вечори просто створені для того, щоб насолодитися цим смачним коктейлем на основі шампанського і сиропу з чорної бузини. А поєднання з ягодами або цитрусовими і м’ятою роблять його ще смачнішим і незабутнім. Де був придуманий Хуго та як його приготувати?
(більше…)Коктейль Апероль Шприц: рецепт + історія коктейлю
Такий популярний та модний у спекотні літні дні коктейль має багаторічну історію. Aperol Spritz отримав свою назву завдяки відомому біттеру Aperol, який був винайдений ще 1919 року. Що було у його первісному складі?
(більше…)