Мідії — це не лише смачно, але ще й дуже корисно. Крім того, страви з мідій готуються дуже швидко, тому багато часу на приготування вишуканої вечері Ви не витратите.
Як підготувати та правильно приготувати мідії у вершковому соусі?
Основне правило, коли ви готуєте свіжі мідії в черепашках: добре вимити їх, попередньо на півгодини замочивши в холодній воді, і ретельно відібрати раковини, що вже розкрилися — вони непридатні для вживання в їжу. Якщо Ви готуєте із заморожених, то розморозьте їх у холодильнику та добре промийте.
Читайте також: Мідії. У чому користь і як приготувати. Мідії у білому вині
Вам залишиться лише порізати необхідні продукти та добре прогріти сотейник. За бажанням можете використовувати сковороду WOK.
Енергетична цінність страви:
- Калорійність: 356 калорій
- Жири: 26,3 грам
- Білки: 26 грам
- Вуглеводи: 5 грам
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Інгредієнти для мідій у вершковому соусі:
- 1 кг свіжих або заморожених мідій у стулках
- 5 зубчиків часника
- 150 мл 10% вершків
- 50 грам вершкового масла
- пучок петрушки
- свіжомелений чорний перець
Спосіб приготування та рецепт мідій у вершковому соусі з часником:
- 1 кг мідій в черепашках попередньо замочуємо в холодній воді, а потім добре очищаємо жорсткою металевою губкою від бруду.
- Розігріваємо сотейник або WOK.
- Розтоплюємо вершкове масло і додаємо дрібнонарізаний часник. Томимо на невеликому вогні пару хвилин.
- Висипаємо мідії в панцирі і добре перемішуємо з часником та олією. Готуємо 7-8 хвилин.
- Додаємо в сотейник або WOK вершки та добре перемішуємо мідії.
- Готуємо ще близько 10 хвилин на невеликому вогні або поки всі мідії не розкриються.
- Додаємо свіжомелений чорний перець, посипаємо зеленню петрушки і подаємо страву в глибоких тарілках, щедро полив мідії вершковим соусом.
- Мідії у вершках готові!
Читайте також: Устриці. Все, що потрібно знати про корисний делікатес
Фото: shutterstock