Креветки на шпажках хороші тим, що готуються вони за лічені хвилини, страва виглядає привабливою і дуже пікантною на смак, завдяки маринаду з додаванням часнику. Як приготувати маринад та правильно підготувати шпажки перед використанням?
Рецепт: креветки на грилі або на мангалі
Креветки з часником на шпажках можна готувати як на свіжому повітрі — на мангалі чи грилі, так і вдома. Для цього Вам знадобиться спеціальна сковорода-гриль.
Читайте також: Салат з креветками та руколою
Якщо Ви вже вирішили, що потішите своїх гостей чи рідних цією смачною закускою, то не забудьте заздалегідь, хвилин за 15-20 опустити шпажки у холодну воду. Так вони не згорять на грилі чи сковороді і не зіпсують смаку креветок.
Інгредієнти для шашликів із креветок:
- великі креветки
- часник
- зелень петрушки
- соєвий соус
- оливкова олія
- корінь імбиру
- свіжомелений чорний перець
Читайте також: Дорада в духовці — смачний рецепт
Креветки на грилі: спосіб приготування:
- Свіжі креветки промиваємо, морожені – попередньо розморожуємо. Очищаємо, залишивши тільки хвостики.
- Готуємо маринад: змішуємо соєвий соус, дрібно рубаний часник, подрібнену зелень петрушки, корінь імбиру та оливкову олію. Пропорції – залежно від кількості креветок. Маринада не повинно бути дуже багато.
- У готовий маринад опускаємо креветки, добре перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин у холодному місці.
- Тим часом розігріваємо гриль чи мангал. Якщо Ви готуватимете на сковороді гриль, то розігрійте її протягом декількох хвилин безпосередньо перед закінченням часу, необхідного для маринування.
- Замариновані креветки нанизуємо на шпажки по 3-4 штуки, залежно від розміру.
- Обсмажуємо креветки по 2-3 хвилини з кожного боку до готовності. Якщо більше – можна зіпсувати закуску гумовим смаком, тому вказаного часу буде достатньо.
- Кеветки на грилі готові! Викладаємо готові креветки з часником на блюдо. За бажанням можна трохи збризкати креветки соком лимона.