Італійський граф Камілло Негроні знався на коктейлях. Класичний смак «Американо» — коктейлю на вермуті, кампарі та содовій, він вирішив підкоригувати на свій лад. Попросивши бармена замінити деякі інгредієнти. Які ж?
Коктейль Негроні — історія, рецепт та склад
Це сталося в 1919 році в барі Cafe Casoni у Флоренції. Саме тоді граф Negroni, вважаючи коктейль “Американо” недостатньо міцним, попросив бармена Фоско Скарселлі замінити содову в його складі джин. А щоб «новий» коктейль відрізнявся і його неможливо було сплутати з попередником, його завбачливо прикрасили часточкою апельсина. Незабаром, 1947 року, такий коктейль і почали називати на ім’я графа — «Негроні».
Читайте також: Як приготувати Апероль Шприц?
Коктейль Негроні став настільки популярним, що згодом родина графа запустила власну лінію виробництва. Продавали коктейль під маркою Antico Negroni 1919 і це був перший коктейль, який вироблявся в промислових масштабах.
Енергетична цінність однієї порції коктейлю Negroni:
- Калорійність: 235 калорій
- Жири: 0,5 грамів
- Білки: 1,7 грамів
- Вуглеводи: 26,3 грамів
Час приготування Negroni: 3 хвилини
Кількість порцій: 1
Читайте також: Рецепт коктейлю Хуго для спекотних літніх вечорів
Інгредієнти та склад коктейлю Негроні:
- джин 30 мл
- біттер Кампарі 30 мл
- червоний вермут 30 мл
- часточка апельсина
- лід
Як приготувати коктейль Негроні: покроковий рецепт
- Келих наповнюємо кубиками льоду.
- Акуратно вливаємо в келих джин, бітер та вермут.
- Перемішуємо за допомогою барної ложки.
- Прикрашаємо часточкою апельсина.
- Коктейль Негроні готовий!
Вживати цей оригінальний коктейль прийнято як аперитив, а подавати в келиху типу old-fashion glass.