З’явившись зовсім недавно, Hugo вже встиг стати культовим. Спекотні літні вечори просто створені для того, щоб насолодитися цим смачним коктейлем на основі шампанського і сиропу з чорної бузини. А поєднання з ягодами або цитрусовими і м’ятою роблять його ще смачнішим і незабутнім. Де був придуманий Хуго та як його приготувати?
Історія коктейля Hugo
Створено Хуго, або, як його ще називають Х’юго, в 2005 році в Італії Роландом Грубером. Саме бар San Zero Wine&Cocktail Bar у місті Натурно і вважається батьківщиною знаменитого коктейлю.
Спочатку у складі Hugo було просекко, содова, часточки лимона, м’ята, лід і основний відмінний компонент сироп з лимонної меліси. Але оскільки такий сироп — дуже рідкісний інгредієнт, згодом його замінили на більш доступний сироп з бузини.
Цей напій чудово видаляє спрагу, тому насолоджуватися його смаком можна протягом дня.
Разом з Апероль Шприц, коктейль Hugo безсумнівно буде фаворитом цього літа!
Енергетична цінність:
- Калорійність: 250 калорій
- Жири: 9 грамів
- Білки: 0,5 грамів
- Вуглеводи: 35,8 грамів
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 1
Інгредієнти для коктейля Хуго:
- 20 мл сиропу з бузини
- 150 мл ігристого або білого сухого вина
- 100 мл газованої минеральной воды
- декілька листків м’яти
- кубики льоду
- долька лимона (лайма) або полуниця
Як приготувати коктейль Hugo:
- У келих для вина викладаємо кілька кубиків льоду. Таким чином келих охолоджується протягом кількох хвилин. Кубики, що розстали, викидаємо.
- У келих викладаємо кілька листочків м’яти і за допомогою ложки або руками трохи приминаємо їх.
- Додаємо по черзі сироп, улюблене ігристе або просто сухе вино та охолоджену мінеральну воду.
- Додаємо ще кілька кубиків льоду.
- За бажанням – розрізану на кілька частин полуницю або часточку лимона (лайма).
- Коктейль Хуго готов! Відразу подаємо.
Читайте також: Негроні. Коктейль із серця Флоренції від графа та бармена
До речі, сироп із квіток бузини Ви легко можете приготувати у сезон у себе вдома.
Рецепт сиропу з чорної бузини для коктейлю Хьюго
Інгредієнти:
- 20-30 квіток чорної бузини
- 1 лимон
- 1 апельсин
- 1 кг цукру
- 1 л води
Спосіб приготування сиропу для Хуго:
- Суцвіття бузини відокремлюємо від стебел.
- Лимон і апельсин нарізаємо тонкими часточками та разом з квітами поміщаємо у зручну ємність.
- Готуємо цукровий сироп: розчиняємо цукор у воді, добре перемішуємо та доводимо до кипіння на невеликому вогні.
- Заливаємо готовим сиропом підготовлену суміш квітів та лимона з апельсином.
- Залишаємо в холодильнику на кілька днів.
- Через кілька днів суміш проціджуємо, ще раз кип’ятимо і переливаємо вже готовий сироп у стерилізовані пляшки.
- Такий сироп добре зберігається у прохолодному місці протягом року.
© Фото: likeitgir, portandfin, ritzenhoff, reichelt-berlin