Такий популярний та модний у спекотні літні дні коктейль має багаторічну історію. Aperol Spritz отримав свою назву завдяки відомому біттеру Aperol, який був винайдений ще 1919 року. Що було у його первісному складі?
Історія коктейлю Апероль Шприц
До складу коктейлю входили апельсин, плоди хінного дерева, ревінь, трави – лише близько 30 компонентів. Після того, як Апероль стали змішувати зі Шприцом (Спритцем) — сумішшю вина (білого сухого чи ігристого) та газованою водою або тоніком, за коктейлем закріпилася постійна, відома нам назва — Апероль Шприц. Як же заведено готувати коктейль сьогодні?
Читайте також: Негроні. Коктейль із серця Флоренції від графа та бармена
Енергетична цінність коктейля Aperol Spritz:
- Калорійність: 205 калорій
- Жири: 0 грам
- Білки: 0,2 грам
- Вуглеводи: 17,4 грам
Час приготування:1 хвилина
Кількість порцій: 1
Рецепт коктейля Апероль Шприц
Інгредієнти, які вам знадобляться:
- 100 мл Просекко
- 50 мл біттера Апероль
- 50 мл тоніка або мінеральної води
- часточка апельсина або грейпфрута (дуже рідко – лимона)
Як приготувати Апероль Шприц: покроковий рецепт
- Просекко, Апероль и тонік (воду) вилити в охолоджений стакан
- Додати лід
- Обережно перемішати
- Класичний Апероль Шприц готовий!
- Подавати, прикрасивши долькою цитрусових