Карпачо з лосося

Карпаччо из лосося рецепт carpaccio

Карпачо з’явилося в середині 20 століття і спочатку це було блюдо, приготоване зі свіжої яловичини. Її тонко нарізали та поливали оливковою олією та лимонним соком, додавши спеції. Але згодом кухарі почали експериментувати з вихідним продуктом, використовуючи інші види м’яса, рибу, морепродукти та навіть овочі. Які тонкощі потрібно знати, якщо бажаєте приготувати справжнє карпачо?

Рецепт: Як приготувати карпачо з лосося або форелі

Готувати карпачо дуже легко, найбільша складність дуже тонко нарізати рибу. Для приготування цієї нескладної страви підійде не лише лосось. Якщо у Вас є форель чи горбуша — сміливо використовуйте її. Ідеальне доповнення до карпачо з лосося – пармезан та рукола.

Читайте також: Слабосолона сьомга. Рецепт та спосіб приготування в домашніх умовах

Перш ніж готувати карпачо, філе лосося необхідно промити, добре просушити паперовим рушником і трохи, протягом півгодини-години, заморозити, обернувши харчовою плівкою.

Інгредієнти для карпачо з лосося:

  • 200 грамів філе лосося або форелі
  • сік половини лимона
  • сік половини апельсину
  • бальзамічний оцет
  • оливкова олія
  • пармезан
  • пучок руколи
  • кілька помідорів чері
  • свіжомелений чорний перець

carpacio

Спосіб приготування карпачо з лосося:

  1. Попередньо трохи заморожене філе нарізаємо ножем для риби або будь-яким іншим гострим ножем на тонкі скибочки.
  2. Готуємо заправку. Для цього змішуємо сік лимона та апельсина.
  3. На тарілку викладаємо рибу і поливаємо її сумішшю, що вийшла, і оливковою олією, посипаємо свіжомеленим чорним перцем.
  4. Залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.
  5. Через 30 хвилин натираємо пармезан і викладаємо зверху на карпачо.
  6. Додаємо до готової страви декілька крапель бальзамічного оцту і подаємо з руколою. Якщо любите томати, додайте до страви кілька чері.

Соку цитрусових, бальзамічного оцту та пармезану буде достатньо, щоб блюдо додатково не солити.

Фото: shutterstock

Leave a Reply