Карпачо з’явилося в середині 20 століття і спочатку це було блюдо, приготоване зі свіжої яловичини. Її тонко нарізали та поливали оливковою олією та лимонним соком, додавши спеції. Але згодом кухарі почали експериментувати з вихідним продуктом, використовуючи інші види м’яса, рибу, морепродукти та навіть овочі. Які тонкощі потрібно знати, якщо бажаєте приготувати справжнє карпачо?
Рецепт: Як приготувати карпачо з лосося або форелі
Готувати карпачо дуже легко, найбільша складність дуже тонко нарізати рибу. Для приготування цієї нескладної страви підійде не лише лосось. Якщо у Вас є форель чи горбуша — сміливо використовуйте її. Ідеальне доповнення до карпачо з лосося – пармезан та рукола.
Читайте також: Слабосолона сьомга. Рецепт та спосіб приготування в домашніх умовах
Перш ніж готувати карпачо, філе лосося необхідно промити, добре просушити паперовим рушником і трохи, протягом півгодини-години, заморозити, обернувши харчовою плівкою.
Інгредієнти для карпачо з лосося:
- 200 грамів філе лосося або форелі
- сік половини лимона
- сік половини апельсину
- бальзамічний оцет
- оливкова олія
- пармезан
- пучок руколи
- кілька помідорів чері
- свіжомелений чорний перець
Спосіб приготування карпачо з лосося:
- Попередньо трохи заморожене філе нарізаємо ножем для риби або будь-яким іншим гострим ножем на тонкі скибочки.
- Готуємо заправку. Для цього змішуємо сік лимона та апельсина.
- На тарілку викладаємо рибу і поливаємо її сумішшю, що вийшла, і оливковою олією, посипаємо свіжомеленим чорним перцем.
- Залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.
- Через 30 хвилин натираємо пармезан і викладаємо зверху на карпачо.
- Додаємо до готової страви декілька крапель бальзамічного оцту і подаємо з руколою. Якщо любите томати, додайте до страви кілька чері.
Соку цитрусових, бальзамічного оцту та пармезану буде достатньо, щоб блюдо додатково не солити.
Фото: shutterstock