Хек – проста у приготуванні риба, яку складно зіпсувати. Головне – не пересушити. Але з таким соусом це просто неможливо. В Іспанії, звідки родом цей рецепт, зелений часниковий соус дуже популярний. Він є основою для приготування багатьох страв з риби та морепродуктів. Що є основою соусу та які інгредієнти можуть його доповнити?
Основа зеленого соусу – дрібно подрібнені петрушка та часник, змішані з оливковою олією. Опціонально можна додати біле вино (обов’язково сухе), сік лимону або борошно.
Читайте также: Рецепт дорадо в духовці. Корисна страва за 10 хвилин
Інгредієнти для хеку з вонголе у зеленому часниковому соусі:
- тушки хека
- вонголе 7-10 штук
- часник
- пучок зелені петрушки
- сік лимону
- біле сухе вино
- оливкова олія
- лавровий лист
- сіль
- свіжомелений перець
Читайте також: Рецепт: скумбрія в духовці
Спосіб приготування хеку з вонголе в зеленому соусі:
- Спочатку готуємо соус для хеку. Для цього дуже дрібно подрібнюємо часник та петрушку. Після цього на сковороді розігріваємо оливкову олію, занурюємо до неї спочатку часник, потім – зелень.
- Вичавлюємо сік лимона і додаємо трохи вина, перемішуємо і трохи прогріваємо соус.
- Хек (мерлузу) ріжемо на порційні шматки, добре просушуємо за допомогою паперового рушника, трохи солимо і перчимо за смаком, викладаємо в соус на сковороду.
- Вонголе добре промиваємо і також викладаємо на сковороду.
- На невеликому вогні, щоб соус не горів, обсмажуємо рибу з одного боку 10-12 хвилин, перевертаємо і обсмажуємо стільки ж з іншого.
- У процесі приготування додаємо до страви лавровий лист.
- Готовий хек з вонголе викладаємо на тарілки, поливаємо соусом і одразу ж подаємо.
Ті вонголе, які в процесі приготування не розкрилися, викидаємо.
Хек добре поєднується з овочами, тому подати його можна, наприклад, із зеленим горошком та спаржею.
Фото: flickr