Камбала – це смачна морська риба, що належить до сімейства камбалових. У її м’ясі міститься величезна кількість корисних і необхідних організму людини амінокислот, вітамінів, мікроелементів, жирних кислот, зокрема Омега-3. А завдяки високому вмісту йоду та фосфору, камбала просто необхідна для дитячого раціону.
Деякі любителі риби вважають суттєвим недоліком специфічний запах камбали. Але його легко можна позбутися. Як це зробити?
Як позбутися запаху камбали?
Перед тим, як обробляти рибу, добре промийте її і просушіть. Відріжте голову, хвіст, плавці, добре пошкребіть луску з двох сторін. Після цього зробіть надріз по внутрішній стороні тушки, видаліть нутрощі камбали і акуратно зніміть темний шар шкіри.
Якщо цей спосіб здається вам складним, то спробуйте натерти камбалу шматочком лимона зі шкіркою або вимочити рибу у воді з лимонним соком. Це теж частково має допомогти прибрати сильний запах.
Камбалу продають у свіжому чи замороженому вигляді. Якщо Ви збираєтеся готувати із замороженої, попередньо її необхідно розморозити на нижній полиці холодильника. Краще не до повного розморожування – так рибу буде легше чистити.
Рибу смажать, запікають, відварюють, в’ялять і коптять. Готуючи будь-яким із цих способів, ви обов’язково отримаєте смачний продукт.
Камбала у духовці: рецепт приготування
Запечена камбала у духовці
Щоб запекти камбалу в духовці, спочатку її необхідно промити, очистити і видалити шкіру. Посолити, поперчити, збризнути лимонним соком. Жаростійкий посуд змастити олією, у неї викласти камбалу і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Після викласти на рибу кілька шматочків вершкового масла і запікати ще 5 хвилин до готовності. На гарнір смачно буде подати відварений рис із овочами.