Готування гарбузового крем-супу — це чудовий спосіб насолодитися осінніми смаками та зберегти тепло у холодну пору року. Отже, рецепт гарбузового крем-супу!
Інгредієнти для гарбузового крем-супу:
- 1 гарбуз середнього розміру (приблизно 1,5-2 кг), очищений та нарізаний на кубики
- 1 велика цибуля, нарізана
- 2-3 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 4 стакани овочевого бульйону (або води)
- 2-3 ложки оливкової олії
- сіль і перець за смаком
- 1/4 стакана вершків або сметани для прикраси (опціонально)
- свіжа зелень (на вибір для прикраси)
Як готувати гарбузовий крем-суп?
- підігрійте у каструлі оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та дрібно нарізаний часник і смажте їх до м’якості та прозорості цибулі.
- далі додайте нарізаний гарбуз, смажте його разом з цибулею та часником протягом кількох хвилин.
- влийте бульйон (або воду) до гарбузової суміші та доведіть до кипіння.
- зменшіть вогонь і тушкуйте суп протягом 20-25 хвилин або до того часу, поки гарбуз не стане дуже м’яким і буде розпадатися.
- за кілька хвилин до закінчення приготування додайте куркуму для яскравого кольору та підсилення смаку супу.
- соліть і перчіть суп за власним смаком.
- після вимкнення вогню залиште суп трохи охолонути.
- використовуйте блендер, щоб змішати суп до отримання кремоподібної консистенції.
- для прикраси перед подачею гарбузового крем-супу, за бажанням, можна використати вершки чи сметану, а також свіжу зелень.
Можете подавати гарбузовий крем-суп зі свіжим хлібом чи гарячими крутонами.