Коли мова заходить про грецьку кухню, то одним із перших згадується рецепт традиційного легкого соусу цацики з приємним йогуртовим смаком і ніжним огірково-м’ятним післясмаком. Як приготувати його самостійно, не купуючи квиток для подорожі до Греції?
Рецепт цацикі — грецький соус з огірками
Цацикі (дзадзикі, тцатцикі, цацики) — це холодний соус, який готується на основі грецького густого натурального йогурту без добавок з додаванням часнику, огірка, солі, перцю та оливкової олії. Дуже часто в готові цацики додають дрібно нарубану зелень — кріп, петрушку або м’яту і сік лимона.
Читайте также: Варіант заправки для грецького салату
До яких страв подають цацикі
Цацикі — універсальний соус. Його подають до овочів, рибних та м’ясних страв на грилі або просто їдять із хлібом.
Енергетична цінність:
- Калорійність: 154 калорій
- Жири: 3,7 грам
- Білки: 1,6 грам
- Вуглеводи: 4,2 грам
Час приготування дзадзики: 5 хвилин
Кількість порцій: 2
Інгредієнти соуса дзадзикі:
- 150 грам грецького йогурту
- 1 великий огірок
- 2-3 зубчики часнику
- кілька гілочок м’яти
- невеликий пучок кропу чи петрушки
- 2 столові ложки оливкової олії
- сіль
- свіжомелений чорний перець
- сік половини лимона
Як приготувати цацики. Класичний рецепт:
- Огірок натерти на велику тертку, віджати зайву вологу.
- Часник подрібнити за допомогою ножа чи преса.
- Подрібнити зелень кропу (петрушки) чи м’яти.
- Додати в йогурт огірок, подрібнений часник та зелень.
- Змішати з оливковою олією та лимонним соком.
- Посолити та поперчити до смаку.
- Класичний соус дзадзикі готовий!
Смачного!
Читайте также: Рецепт окрошки на кефірі, сметані чи квасі
Фото: flickr