Цей гострий соус на основі авокадо може бути прекрасною закускою, а часто навіть гарніром до риби або м’яса. Страва — мексиканська, але відома і улюблена вона у багатьох країнах світу. Особливу популярність гуакамоле набуло у вегетаріанців і недарма: при приготуванні використовуються лише свіжі овочі та зелень. Які інгредієнти лежать в основі страви і чим можна “розбавляти” її смак?
Як приготувати гуакамоле
Звичайно, готують гуакамоле скрізь по-різному, додаючи різні інгредієнти або варіюючи їх кількість по-своєму, але основа незмінна — авокадо, лайм (легко замінюємо на лимон) і сіль.
Сьогодні спробуємо таке поєднання, як на мене, найбільш вдале.
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 1
Енергетична цінність:
- Калорійність: 160 калорій
- Жири: 15,6 грам
- Білки: 1,7 грам
- Вуглеводи: 6,9 грам
Інгредієнти для гуакамоле:
- стигле авокадо
- лайм (або лимон)
- помідор
- гострий зелений чи червоний перець
- солодкий зелений перець
- часник
- червона цибуля (можна замінити на шалот, зі звичайною цибулею гуакамоле буде мати дуже різкий аромат і смак, на мій погляд)
- зелень кінзи (коріандра)
- сіль
- свіжомелений чорний перець
- крапелька соусу Табаско
- оливкова олія
Спосіб приготування Гуакамоле – покроковий рецепт:
- Авокадо очищаємо, виймаємо кісточку та нарізаємо довільно. Поливаємо соком лимона або лайма, щедро, щоб не потемнішало.
- Цибулю нарізаємо кубиком.
- Помідор очищаємо від шкірки та дрібно нарізаємо.
- Перець, і солодкий, і гострий, очищаємо від насіння та подрібнюємо.
- Дрібно рубаємо часник та кінзу.
- Всі інгредієнти гуакамоле складаємо в чашу блендера та подрібнюємо.
- Перчимо, солимо і додаємо крапельку Тобаско, зовсім трохи оливкової олії і ще трохи соку лайма або лимона.
- Все ще раз подрібнюємо у блендері до однорідного стану. Гуакамоле готовий!
Звичайно, за бажання можна використовувати вилку, ніж та ступку, але у випадку з блендером – це просто швидше та зручніше. Гостроту гуакамоле регулюємо на смак, не забуваємо пробувати в процесі. Подаємо до риби, м’яса, чіпсів або просто намазуємо на хліб за бажанням.