Хоча суп гаспачо традиційно прийнято вважати літнім блюдом, восени, в сезон овочів, він не менш актуальний. Коли дозрівають ароматні м’ясисті помідори та достаток солодкого червоного перцю, обов’язково приготуйте цей простий і дуже смачний овочевий суп. Які варіанти приготування гаспачо існують і які інгредієнти додадуть особливу пікантність супу?
Як приготувати суп гаспачо: покроковий рецепт томатного супу
Звичайно, варіантів приготування гаспачо стільки ж, скільки бажаючих приготувати цей суп. В Андалусії, на батьківщині гаспачо, кожна господиня готує його по-різному, зі своїми секретами. Основне – те, що поєднує всі супи, – основа з томатів. Подальші варіації абсолютно різні.
Невеликий секрет: після приготування наберіться терпіння і дайте гаспачо настоятися в холодильнику хоча б кілька годин, щоб отримати більш насичений смак. Повірте, результат буде того вартий!
Енергетична цінність супу гаспачо:
- Калорійность: 125 калорій
- Жири: 8,5 грамів
- Білки: 2,3 грамів
- Вуглеводи: 9,7 грамів
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Інгредієнти для гаспачо:
- 7-8 великих м’ясистих помідорів
- 2 огірки
- 2 великих червоних солодких перців
- 1 солодка цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- оливкова олія
- 2 ст. ложки винного оцту
- холодна вода або томатний сік
- білий хліб без скоринки
- улюблена зелень
- свіжомелений чорний перець
- морська сіль
Гаспачо: класичний рецепт приготування в домашніх умовах
- Помідори очищаємо від шкірки та плодоніжки. Для цього робимо на них хрестоподібний надріз і на 30 секунд опускаємо в воду, що закипіла. Після цього перекладаємо в ємність з холодною водою або краще з льодом і відразу ж очищаємо.
- Огірки очищаємо від шкірки і крупно нарізаємо.
- Солодкий перець очищаємо від насіння та внутрішньої мембрани та нарізаємо крупно.
- Подрібнюємо цибулю та часник.
- Після цього всі інгредієнти збиваємо у блендері. Якщо чаша блендера невелика, то просто розділіть усі продукти і збийте їх за кілька разів і пропорційними частинами.
- Додайте за смаком винний оцет, сіль, чорний свіжомелений перець і трохи оливкової олії.
- Після цього розбавте гаспачо холодною водою або готовим соком томатним до отримання бажаної консистенції. Постійно пробуйте і додайте необхідну кількість рідини до смаку.
- Добре перемішайте всі інгредієнти та залиште в холодильнику на кілька годин.
- У цей час приготуємо сухарики. Якщо Ви їх любите, звісно. Білий хліб ріжемо кубиком і підсушуємо у духовці.
- Розливаємо суп гаспачо по тарілках. У кожну додаємо кілька ложок оливкової олії та перемішуємо.
- Додаємо зелень до смаку. Будь-яку. Кріп, петрушку, базилік, м’яту. Все, що любите.
- Додаємо хрусткі сухарики. Знову ж таки, за бажанням. Класичний гаспачо готовий!
Читайте также: Гарбузовий суп по-азіатськи. Сезон у самому розпалі!
Як зробити гаспачо оригінальним?
За бажанням можна доповнити класичний рецепт гаспачо не традиційними інгредієнтами. Додаємо кілька крапель лимонного соку та дрібно нарізаний огірок та солодкий перець або морепродукти — креветки, кальмар, восьминіжки, м’ясо краба або мідії. Експериментуйте зі смаками та пропорціями і результат Вас здивує та обов’язково порадує!
© Фото: passportto, elguardaposts, bellasbanquet, themuffinmyth
Читайте другие интересные рецепты: