Севіче — це традиційна страва латиноамериканської кухні. Його вигадали перуанські рибалки, які, виходячи в море, не мали змоги приготувати повноцінний обід чи вечерю зі свіжого улову. Тому просто поливали рибу, гребінці, креветки чи інші дари моря соком лимона, лайма чи апельсина і вживали їх у їжу. Як готують страву севіче зараз?
Як приготувати севіче
Спосіб його приготування дуже простий: свіжу морську рибу або морепродукти нарізають тонкими шматочками і маринують не менше півгодини в цитрусовому соці. За бажанням додають часник, червону або ріпчасту цибулю, пекучий перець, зелень селери, м’яти, петрушки та кінзи, сіль і свіжомелений перець. Часто до севіче додають авокадо, солодкий перець, помідори або томатний соус.
Читайте також: Рецепт гуакамоле — закуска на основі авокадо
Головна умова при приготуванні севіче — риба чи морепродукти мають бути найсвіжішими.
Рецепт севіче з окуня
Інгредієнти для севіче з риби:
- 500 грам філе морського окуня
- сік 3 лимонів
- сік 3 лаймів або 2 апельсинів
- половина червоного солодкого перцю
- половина зеленого солодкого перцю
- половина стручка гострого перцю (за бажанням кількість можна збільшити)
- 1 червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- пучок зелені кінзи чи петрушки
- сіль
- щіпка кайєнського перцю
- свіжомелений чорний перець
Як готувати севіче з окуня – покроковий рецепт:
- Філе окуня нарізаємо невеликими шматочками.
- Солодкий перець нарізаємо кубиком.
- З гострого перцю акуратно видаляємо насіння та подрібнюємо.
- Червону цибулю нарізаємо півкільцями.
- Часник подрібнюємо за допомогою пресу чи ножем.
- Зелень дрібно нарізаємо.
- Змішуємо всі інгредієнти страви севіче, поливаємо соком лимонів та лаймів (апельсинів), солимо та перчимо.
- Залишаємо в холодильнику на годину.
- Викладаємо у страву або порційні тарілки та подаємо.
Читайте також: Запечена скумбрія в духовці — простий смачний рецепт
Рецепт севіче із морського гребінця
Інгредієнти:
- 500 грамм морського гребінця
- сок 2 лимонів
- сок 2 лаймів
- 1 цибуля
- 1 солодкий червоний перець
- 1 гострий перець
- пучок зеленої цибулі
- зелень кінзи або петрушки
- 1 столова ложка оцту
- 2 столові ложки оливкової олії.
- 2 чайні ложки гострої гірчиці
- сіль або соєвий соус
- свіжомолотий перець
Спосіб приготування севіче з гребінців:
- Морські гребінці промиваємо під проточною водою і на кілька секунд опускаємо в окріп.
- Гребінці просушуємо.
- Цибулю подрібнюємо.
- Солодкий перець нарізаємо кубиком.
- З гострого перцю акуратно видаляємо насіння та подрібнюємо.
- Гребінці змішуємо з цибулею, солодким та гострим перцем, додаємо оцет, гірчицю, оливкову олію та сік лимонів та лаймів. Все перемішуємо.
- Солимо, перчимо і додаємо нарізану зелень цибулі та кінзи.
- Залишаємо маринуватися в холодильнику на добу.
- Викладаємо севіче на листя улюбленого салату і подаємо.
Рецепт севіче з креветками:
Інгредієнти:
- 500 г очищених креветок
- сік 4 лимонів
- 1 червона цибуля
- 1 зубчик часнику
- половина червоного солодкого перцю
- 1 гострий перець
- 1 авокадо
- 1 помідор
- зелень кінзи та селери
- щіпка цукру
- сіль
Спосіб приготування севіче з креветками:
- Очищуємо креветки.
- Червону цибулю подрібнюємо.
- Часник подрібнюємо за допомогою преса чи ножем.
- Солодкий перець нарізаємо кубиком.
- З гострого перцю акуратно видаляємо насіння та подрібнюємо.
- Помідор очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиком.
- Авокадо нарізаємо довільно.
- Змішуємо всі інгредієнти севіче, поливаємо соком лимона, солимо, посипаємо цукром і додаємо дрібно нарізану зелень.
- Маринуємо в холодильнику не менше години.
- Викладаємо готове севіче у страву або порційні тарілки та подаємо.
Страву севіче також називають севічи, севіча или севісе.