Скумбрія належить до сімейства скумбрієвих загону окунеподібних. Вона легко засвоюється організмом, а в ста грамах цієї смачної та корисної риби міститься половина денної норми білка. Крім цього, вона багата на вітаміни і мікроелементи. Які вітаміни та мікроелементи містяться в скумбрії та як приготувати її, щоб збереглася вся користь?
Вітаміни A, І і D, калій, натрій, магній, фосфор, йод, кальцій, цинк, фтор, нікотинова кислота і Омега-3 — все це міститься в скумбрії та сприятливо впливає на організм людини і сприяє запобіганню низки захворювань. Особливо корисна ця риба майбутнім і годуючим мамам, дітям та підліткам.
Скумбрія в духовці: рецепт з овочами
Великою популярністю та простотою приготування користується скумбрія, запечена у фользі на грилі або в духовці, слабосолона або копчена гарячим і холодним способом. Ніжний смак риби практично не потребує додаткових приправ. Достатньо лише збризнути скумбрію лимонним соком, додати свіжомелений перець і цього достатньо для подальшого приготування. Головне — не забувати, що риба готується дуже швидко і її легко пересушити.
Запечена скумбрія в духовці: рецепт на овочевій подушці
Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4
Скумбрія в духовці. Енергетична цінність:
- Калорійність: 917 калорій
- Жири: 63 грами
- Білки: 92 грами
- Вуглеводи: 4,1 грам
Дивіться також: Річкова форель в духовці. Простий рецепт
Інгредієнти: запечена скумбрія в духовці на овочевій подушці:
- 2-3 невеликі скумбрії
- 4 моркви
- 3 цибулини
- 1 лимон
- суміш прованських трав
- свіжомелений перець
- оливкова олія
- сіль
Спосіб приготування: скумбрія в духовці:
- Скумбрію обробляємо та філуємо.
- Відварюємо моркву або попередньо запікаємо у фользі до напівготовності і нарізаємо кільцями.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і злегка обсмажуємо на оливковій олії.
- У форму для запікання, змащену олією, викладаємо цибулю та моркву.
- Зверху викладаємо філе скумбрії, попередньо поперчивши, посоливши і збризнувши лимонним соком.
- Посипаємо сумішшю прованських трав і поливаємо оливковою олією.
- Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
- Запікаємо скумбрію 30-35 хвилин.
- Скумбрія в духовці з овочами готова! Подаємо гарячою.